Amersfoort is een festival stad en de Amersfoortse Zwaan voegt graag haar eigen kleur toe aan wat er te doen is in de stad. We doen mee aan het Rabobank Amersfoort  Jazz-festival, aan de Bachdag Amersfoort, aan Gluren bij de Buren en nog veel meer!

Jazzfestival

Zo is er een mooie samenwerking ontstaan tussen de Amersfoortse Zwaan en het Rabobank Amersfoort Jazzfestival. In 2016 en 2017 werd het optreden van gerenommeerde jazz-musici ingebed in een religieuze context, een jazz-vesper. Kerk en jazz – dat lijkt wellicht een verrassende combinatie, maar wel een die recht doet aan de roots van de jazz, die is ontstaan in religieuze samenkomsten in de VS.

“I will boldly say that jazz is God’s chosen music, because God is the greatest of all improvisers” – aldus jazzmuzikant Charlie Parker

Kunst Kijk Route

De Amersfoortse Zwaan is ook partner van de Kunst Kijk Route. Elk voorjaar en elke herfst verwelkomen we twee of drie kunstenaars die drie keer hun werk mogen exposeren in de kerk. De wisselwerking die dan ontstaat tussen de eeuwenoude, gewijde ruimte en de nieuwe kunstwerken is vaak verrassend.

Amersfoortse kunstenaars houden open atelier of exposeren op verschillende locaties in de binnenstad, op de derde zondag van de maand in april/mei/juni en september/oktober/november. Zie voor alle locaties en kunstenaars: www.kunstkijkroute.nl.

Suzanne Compaan: ‘ver gaan’

Start met typen en druk op Enter om te zoeken