We willen integer met elkaar omgaan, zodat de kerk een veilige plaats is voor iedereen. Want seksueel misbruik is zonde tegenover God en kwaad tegenover medemensen.
Daarom wijzen we hier op het SMPR, het meldpunt seksueel misbruik in de kerk. Heeft u te maken (gehad) met ongewenst en grensoverschrijdend gedrag in een contact binnen de kerk en u wilt daarover met iemand praten? Neem dan contact op met dit meldpunt. Dat mag ook anoniem. Daar vindt u professionele vertrouwenspersonen die willen luisteren en begeleiden en hulp bieden. Begeleiding kan per mail, telefoon of  door een afspraak voor ontmoeting te maken. Kijk op www.smpr.nl . Het meldpunt is telefonisch bereikbaar via 030-3038590.

Te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag?

We willen dat de kerk een veilige plaats is voor iedereen, dat iedereen met respect behandeld wordt omdat iedereen van waarde is.

Wanneer u te maken heeft of heeft gehad met seksuele toespelingen of seksuele handelingen in een contact binnen de kerk en u wilt daarover met iemand praten, dan kunt u contact met het SMPR (meldpunt seksueel misbruik in de kerk) opnemen. Dat mag ook anoniem. Daar vindt u professionele vertrouwenspersonen die willen luisteren en begeleiden en hulp bieden. Begeleiding kan per mail, telefoon of  door een afspraak voor ontmoeting te maken. Kijk op www.smpr.nl . Het meldpunt is telefonisch bereikbaar op 030-3038590.

Vertrouwenspersoon

Ook zijn er twee onafhankelijke vertrouwenspersonen in de Protestantse Gemeente Amersfoort. Zij kunnen je helpen als er sprake is van ongewenst gedrag. Ze behandelen de informatie vertrouwelijk  en ondernemen, in overleg, actie om verder persoonlijke schade of leed te voorkomen.  Heb je een vermoeden dat er seksueel misbruik heeft plaatsgevonden? Of heb je een ‘niet-pluis gevoel”? Dan kun je contact opnemen met de vertrouwenspersonen van de PGA.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken