Welkom bij de Amersfoortse Zwaan!

De Amersfoortse Zwaan is zo veelkleurig als de geschiedenis van haar kerkgebouw. Ooit kapel van een klooster, dus Rooms-Katholiek. Daarna meer dan 300 jaar een Lutherse kerk voor Lutheranen uit de hele regio, sinds een aantal jaren meer en meer stadskerk voor ieder die er zich thuis voelt. Thuisbasis voor de stadsdominee Diederiek van Loo.
De Amersfoortse Zwaan kerkt niet op zondag, maar op zaterdag. Consequentie van onze keuze om kerk in de stad te zijn. En ‘kerk’ hoeft niet altijd een ‘kerkdienst/viering’ te betekenen. We zijn soms kerk in de vorm van een gesprek of een lezing.  Of kerk in de vorm van muziek die optilt en ontroert. Elke vierde zaterdag is er een viering, waarin we ook altijd brood en wijn delen om Christus te gedenken. Een uur voor je ziel, waar je een goed woord hoort, een prikkelende vraag, waar je mag bidden en tot rust komt.
 

Voor wie is de Amersfoortse Zwaan?

De Amersfoortse Zwaan bestaat uit de mensen die mee willen doen. Het is geen vaste gemeente, parochie of groep met geografische grenzen of geloofsgrenzen. Daardoor ontstaan vaak verrassende ontmoetingen. Ook jij bent welkom!

U kunt blijk geven van verbondenheid door uw (mail)adres door te geven om het maandelijkse mailblad ‘de Amersfoortse Zwaan’ te ontvangen. Ook zijn we erg blij met financiële bijdragen, bijvoorbeeld via de Stichting Vrienden.

Inbedding

De Amersfoortse Zwaan maakt deel uit van het project ‘Stadsdominee’ en is daarmee onderdeel van de Protestantse gemeente Amersfoort (PGA), en van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).  

Start met typen en druk op Enter om te zoeken