De Amersfoortse Zwaan is gehuisvest in de Lutherse kerk aan de Langestraat. Van 1686 tot 2012 was de kerk het huis van een gemeenschap van Lutheranen. Nog steeds is er een band van Lutheranen met deze plek én met de Amersfoortse Zwaan. Op deze plek worden de activiteiten en nieuwsberichten van de Lutheranen in de Protestantse kerk gedeeld. Door HIER te klikken, kun je verder lezen over wat nu eigenlijk typisch “Luthers” is én over de relatie tussen de Amersfoortse Zwaan en de Lutherse kerk.

Cantorijdag 17 februari 2024 Woerden

Inschrijven Nieuwsbrief Lutherse Synode

Iedereen met interesse voor ‘het lutherse’ kan zich binnenkort eenvoudig aanmelden via het aanmeldformulier op de website van de Protestantse Kerk

Als lutherse synode in de Protestantse Kerk hechten wij waarde aan het contact met u, en alle lutherse gemeenten en vierplekken in het land. Eerder werd deze nieuwsbrief vooral toegestuurd aan kerkenraadsleden. Dat verandert nu. Wij vinden het belangrijk om vanuit de synode de hele lutherse gemeenschap te betrekken en te informeren over actualiteiten.
Wij roepen iedereen op (en kerkenraden in het bijzonder): zeg dit voort! U kunt zelf ook bijdragen. Heeft u nieuws uit een lokale gemeente of vierplek dat u wilt delen met de landelijke lutherse gemeenschap? Stuur uw bericht naar de redactie van Elkkwartaal.

Ontvangen op 9 november 2021: Uitnodiging Lutherse viering in de Duitse taal

Ontvangen op 29 september 2021: Uitnodiging seminar Evangelisch Lutherse kerk Suriname

Paramaribo, 27 september 2021


Aan: De Evangelisch Lutherse Kerken in Nederland

“Het gras verdort en de bloem verwelkt, maar het Woord van onze God houdt altijd stand” Jesaja 40:8

Geliefde Familie in Christus,

Geachte Zusters en Broeders,

Op maandag 15 november 2021 gedenkt de Evangelisch Lutherse Kerk in Suriname haar 280-jarig bestaan in Suriname; voorwaar een mijlpaal dat Gods woord door de Jaren heen binnen de samenleving wordt gepredikt.

Om dit te vieren zullen verschillende activiteiten worden ontplooid, uiteraard aangepast aan de huidige tijd waarin wij leven. Een van de activiteiten is het houden van een seminar met als thema “Huiselijk geweld en de rol van de kerk daarin”. Geplande datum voor het seminar: vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober 2021.

De kerk staat midden in de samenleving en is zich terdege van bewust dat binnen het sociaal-maatschappelijk leven, en nu nog meer met de gevolgen van covid-19, de economische financiele situatie in ons land en de gevolgen daarvan, de kerk nog een grotere en aanvullende rol zal kunnen vervullen. Met dit seminar willen wij de bewustwoording aanscherpen, en mee helpen nadenken vanuit Gods Woord om tot eventuele oplossingsmodellen te geraken.

Immers het Woord zegt: “Deze dingen heb IK tot u gesproken, omdat u in MIJ vrede zult hebben. In de wereld zult u verdrukking hebben, maar heb goede moed: IK heb de wereld overwonnen” (Johannes 16:33)

Uw kerk, wordt in de gelegenheid gesteld te participeren. De registratie voor de participanten is open vanaf zaterdag 05 september tot en met donderdag 8 oktober 2021. Online registratie kan via https://forms.gle/mmBRn1BS4X8XKfCC8. Voor eventuele vragen kunt u emailen naar : danielledokman@live.com of appen naar het nummer:

+ 597 863-9807
Wij verwelkomen u van harte. En wensen u en dierbaren Gods zegen toe. Met Christelijke groeten,
Ds.Marjory Slagtand

Evangelical Lutheran Church Suriname

Hier vindt u het programma van het seminar.

Hier vindt u de volledige brief van de ELK Suriname.

Het Lutherse periodiek ELKkwartaal kunt u hier on-line lezen, downloaden of bestellen: Lutherse synode ELKkwartaal

Lutherse kerk Woerden

De Lutheranen in Woerden stuurden ons hun maandblad én activiteitenoverzicht voor 2020-2021. Voor geïnteresseerden liggen deze ter inzage in de Amersfoortse Zwaan.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken