Verhuur van de kerk

Een intieme ruimte

De kleine Lutherse kerk is een stilteplek midden in de drukke Langestraat. Het is een prachtige locatie voor trouwdiensten (voor burgerlijk en/of kerkelijke huwelijksplechtigheid), kamermuziek-concerten en allerlei bijeenkomsten in kleine kring. Er zijn ca. 80 zitplaatsen, verdeeld over banken (50) en stoelen (30). Ook kunnen er lange klaptafels in de kerk worden geplaatst.

Apparatuur

Er is uitstekende geluidsversterking (een reversmicrofoon en een draadloze handmicrofoon). Via de geluidsinstallatie kan muziek geluisterd worden (alleen digitaal, bijvoorbeeld via laptop, telefoon of Ipad, geen CD’s). Er is wifi in de kerk. Voor gebruik van de beamer brengen we € 20,- in rekening.

Muziekinstrumenten

Het orgel, gebouwd door J.H.H. Bätz in 1766, is beroemd. Het is in 2016 geheel gerestaureerd. In de kerk staat verder een mooie Bechsteinpiano (1917). Een klavecimbel van de bouwer Klop bevindt zich op de balkongalerij.

Inventaris keuken / catering

In de consistorie bevindt zich een keukenblok waar koffie/thee gemaakt kan worden. Er is een waterkoker, grote en kleine koffiezetapparatuur, serviesgoed (kopjes en glazen) en een koelkast. Voor uitgebreide catering verwijzen we graag door naar onze buren: Grand Café Hemels, Langestraat 63.

Verhuurcoördinator

Koster/beheerder: Melina Böhne
e-mail: amersfoortsezwaanverhuur@gmail.com
o6 20088265 (bereikbaar tussen 10.00 en 17.00 uur).

Kosten

Een overzicht van de kosten ter indicatie, voor precieze prijsopgave neemt u contact op met de verhuurcoördinator.
huur kerk (incl. verwarming) een dagdeel: € 165,-, een hele dag: € 275,-
voor huwelijksvieringen of uitvaarten: € 450,- incl. begeleiding door de koster en in gereedheid brengen van de kerkruimte volgens de bij de intake meegedeelde wensen (opstelling stoelen, knielbank, kaarsen etc.)
Voor Vrienden van de Amersfoortse Zwaan en voor regelmatige huurders kunnen andere tarieven gelden.

Interieur kerk

Start met typen en druk op Enter om te zoeken