Kerkdienst

Elke vierde zaterdag van de maand is er van 16 tot 17 uur een kerkdienst waarbij iedereen welkom is. Je hoeft daarvoor geen lid te zijn van een kerk.

We volgen in deze vieringen de Lutherse traditie. Dat betekent bijvoorbeeld: veel ruimte voor muziek en een kerk die is ‘aangekleed’ met bloemen en kaarsen – want alle schoonheid wijst naar God.  Daarnaast een korte preek, met een gedegen en actuele uitleg van wat er is voorgelezen uit de Bijbel.  Iedereen die in geloof brood en wijn wil delen wordt van harte uitgenodigd om  ook zo de nabijheid van God te ervaren.

Behalve op deze zaterdagen zijn er ook een feestelijke vieringen op zondagochtend met Kerst, Pasen en Pinksteren. En gezamenlijke vieringen met andere binnenstadskerken in de gebedsweek voor de Eenheid (januari), op Aswoensdag (februari) en Oogstdienst (oktober). De voorganger is Diederiek van Loo, de organist Cees-Willem van Vliet.

Kinderen in de kerkdienst
Er is geen aparte kindergroep. Ieder kind die dat wil krijgt bij binnenkomst een eigen doos met papier, stiften, kleurplaten etc. Zo kunnen ze mee doen met de anderen in de gemeente, maar hoeven ze zich niet te vervelen als nog niet alle woorden begrijpelijk zijn. Kinderen mogen in de dienst helpen waar mogelijk en uiteraard zijn ze welkom aan het avondmaal.

 

Het Zwaan-koor – hoe kan ik meedoen?

Voor een aantal vieringen wordt een koorgroep gevormd. Omdat je zingend misschien wel het beste kunt geloven. En vooral omdat het leuk is om te zingen.
Wie zelfstandig muziek kan instuderen is daarbij welkom. Stuur een mail naar amersfoortsezwaan@gmail.com  om op de hoogte gehouden te worden van data en repertoire.
Als je je hebt opgegeven krijg je de muziek een week van te voren over de mail gestuurd. Je studeert je eigen partij zelf, thuis, in. Op zaterdag komen we om 14.30 uur bij elkaar en repeteren een uur intensief o.l.v. cantor-organist Cees Willem van Vliet. Om 16 uur begint de viering.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Start met typen en druk op Enter om te zoeken