Adventszingen in de Zwaan

Dit jaar geen echte viering voor de eerste zondag van Advent, omdat die dit jaar niet eind november valt. Maar met een schat aan mooie muziek is daar natuurlijk heel snel een creatieve oplossing voor te bedenken: Adventszingen!

Op zaterdag 2 december zongen we onder leiding van Cees-Willem van Vliet een aantal bekende en minder bekende liederen voor de adventstijd (en hielden we ook de Sint in ere). Extra informatie per lied en uitdagende experimenten met verschillende melodieën maakten het extra boeiend. Het zingen werd bovendien afgewisseld met enkele instrumentale composities van Bach en Byrd, zoals Bachs meest favoriete orgelbewerking van Luthers lied “Nun komm der Heiden Heiland” (BWV 659). Een prima gelegenheid om iedereen met beeld en geluid een fijne en inspirerende adventstijd toe te wensen namens ons hele team.

Onder leiding van Corrie Buitendijk werd de kerk voorzien van een fraaie kersttooi, Cees-Willem van Vliet speelde Bachs muziek op ons mooie Bätz-orgel en Lydia Vroegindeweij maakte daar deze video van.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken