2019: elke maand een kunstwerk

In het nieuwe jaar zal er elke maand een kunstwerk in de kerk hangen. We krijgen dit kunstwerk-van-de-maand in bruikleen van verschillende kunstenaars met wie we eerder hebben samengewerkt.  Stadsdominee Diederiek van Loo schrijft een korte tekst bij het werk. Ze geeft woorden aan het beeld en roept daardoor bij de kijkers nieuwe gedachten en vragen op. Zo komt het kunstwerk en/in de ruimte van de kapel tot zijn recht. Wie doelbewust of spontaan de kerk binnenloopt krijgt daarmee een handvat om de gedachten te laten gaan.

Op 2 februari, 2 maart, 6 april en 1 juni vormt het kunstwerk en de tekst ook het uitgangspunt van de gezamenlijke gesprekken ‘eye-opener’ (van 16-17 uur).

Het eerste kunstwerk van de maand is van Wouda Koelewijn.

 

Januari  – tijd om te bouwen

Een nieuw jaar is nooit echt ‘nieuw’. We bouwen altijd verder op wat er al is. Maar januari kan wel het moment zijn om het bouwplan bij te stellen. Omdat het beter anders kan, of omdat het noodgedwongen anders moet.
Waaraan bouw jij?
Die tweede figuur in het bouwwerk – is dat je maatje, je hulpje, je leidinggevende, je inspiratiebron? Met wie (of voor wie) bouw jij?

Start met typen en druk op Enter om te zoeken