Project JONAS

Acht kunstenaars maakten van de middeleeuwse kapel in de Langestraat een modern kunstwerk. Zij lieten zich inspireren door het oude verhaal van de profeet Jona in de walvis. Het project wil de bezoekers laten beleven hoe het voelt om in onze ingewikkelde samenleving zijn weg te zoeken, om na te gaan waar jouw verantwoordelijkheid voor anderen begint en eindigt en om ergens rust te vinden.

De Amersfoortse kunstenaarsgroep “16C” bestaat uit Willemien Bierman, Hannah Blom, Wilma Brouwer, Suzanne Compaan, Wendela van Lynden, Carolien Magnus, Joost Nijhof en Gerrie Ploeg.

Het Project Jonas is te zien op zaterdag en zondag van 22 september t/m 7 oktober
zaterdag steeds van 11-17 uur en zondag van 13-17 uur

Daarnaast zijn er een viering, een performance en een lezing/gesprek rondom dit kunstwerk.

22 september, 16-17 uur: Stadsdominee Diederiek van Loo gaat voor in een viering rondom Jona

29 september, 16-17 uur: Twee musici en een danser voegen op 29 september hun ’taal’ toe aan het kunstwerk. Hun performance heet: “Jona en het water”. Cees-Willem van Vliet (piano) en Theo-Hans Kuyvenhoven (hobo), Lukas van Buuren (silent dancer)

Donderdag 4 oktober, 19.30-20.30 : Coach/trainer Charlotte van den Wall Bake stapt in de tijdmachine en gaat 2500 jaar terug in de geschiedenis om de falende, woedende profeet Jonas te coachen. Soms komen moderne problemen namelijk des te scherper aan het licht als je een stapje terug doet in de tijd. Hoe kan Jona omgaan met alle verwachtingen die op zijn schouders worden gelegd? Hoe vindt hij zijn weg tussen loyaliteit en eigenheid, en wat zegt hij tegen zijn baas die erg veel van hem vraagt?

Start met typen en druk op Enter om te zoeken