Rustpunt tussen de kerstinkopen, open kerk

Binnenkort is het december. De binnenstad van Amersfoort zal weer feestelijk versierd zijn en winkelend publiek zal de Langestraat bevolken. Midden in al die drukte staat een prachtig rustpunt: de Amersfoortse Zwaan, het kleine witte kerkje. Zou het open zijn? Wij hopen daar in de maand december extra gastvrij ‘ja’ op te kunnen zeggen met extra openingstijden. Vanaf 7 december is de kerk bovendien weer fraai versierd voor Advent en Kerst. Daarom is het team van de Zwaan op zoek naar vrijwilligers die in deze maand (van 1 t/m 22 december) als gastheer of gastvrouw willen helpen om de kerk op extra dagen open te stellen. Als een gastvrij rustpunt voor wie tussen de boodschappen door de zinnen wil verzetten, of wil kijken naar een mooi versierde kerk. Om de gedachten te ordenen, een kaarsje op te steken, of gewoon even te genieten van de eeuwenoude ruimte van deze oude Lutherse kerk.

We komen graag met je in contact als je:

  • het leuk vindt om gastvrij mensen te ontvangen;
  • bezoekers desgevraagd wat wilt vertellen over de geschiedenis van deze plek (alle informatie is beschikbaar);
  • mensen de ruimte wilt laten om wat te kijken, te bidden of te mediteren;
  • in de maand december minimaal 2 uur per week beschikbaar hebt (op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag tussen 12.00 en 17.00).

Het bestaande team van de Open Kerk op zaterdag deelt graag de ervaringen met je en je kunt in tweetallen werken tijdens deze extra openingstijden.

Meer weten?

We houden een startbijeenkomst voor wie mogelijk interesse heeft in deze boeiende en zinvolle taak. Op maandagavond 19 november 19.30 uur ben je van harte welkom in de Amersfoortse Zwaan om te bespreken wat je kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Meld je aan via amersfoortsezwaan@gmail.com.

 

Start met typen en druk op Enter om te zoeken