Bette Westera komt vertellen!

Bette Westera heeft het kinderboekenweekgeschenk geschreven voor de aankomende kinderboekenweek. Zaterdag 2 oktober komt ze over de achtergond ervan, de Noorse mythologie, vertellen in de Amersfoortse Zwaan.

Bette Westera schreef in 2020: ‘De eervolle vraag of ik het kinderboekenweekgeschenk van volgend jaar zou willen schrijven gooit mijn hele planning overhoop en dat is fijn. Heel fijn zelfs, want ook al houd ik nog zo van orde, voor het scheppen van iets nieuws is chaos nodig. Bij mij is alles netjes op een rijtje hebben dodelijk voor het creatieve proces. Ik spring dus vol vertrouwen en zonder te weten waar ik straks mee bovenkom in het diepe.’ 

In 1990 begon ze met het schrijven van een kinderbijbelserie en verhuisde ze met haar kinderen naar het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg, een leefgemeenschap niet ver van Amersfoort, waar ze dertien jaar woonde en werkte. Vanaf 1999 publiceerde ze prentenboeken, fictie, non-fictie en gedichtenbundels voor kinderen. Daarnaast is Bette Westera een veelgevraagd vertaler van prentenboeken, vaak op rijm. In 2019 vierde Bette haar 20-jarig schrijverschap vol mooie, grappige, ontroerende en prijswinnende boeken. Dit jaar won ze voor haar boek Uit elkaar de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw.

(bron: https://www.cpnb.nl/nieuws/kinderboekenweek-2021-worden-wat-je-wil)

Start met typen en druk op Enter om te zoeken