Kanaries

Kanaries is een concert waarin moderne klassieke muziek wordt verbonden met verhalen van mensen die knokken om hun leven op de rit te krijgen. Ze staan zelf op het podium, tussen professionele zangers en topmusici, om hun levensverhaal voor het voetlicht te brengen. Vier componisten van naam schreven de muziek. 
Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen voor de manier waarop wij de samenleving hebben ingericht. Wist je dat Kanaries in de kolenmijn als eerste omvielen wanneer giftig gas zich ondergronds verspreidde. Zo wisten de mijnwerkers dat ze zich uit de voeten moesten maken. De verhalen van onze hoofdpersonen zou je eveneens als waarschuwing kunnen zien. Als deze mensen uitvallen, is het misschien eens tijd om achter de oren te krabben. Welk verhaal vertellen zij? En wat zegt dat over hoe wij met elkaar samenleven?

In alle concerten van de Stichting Utrechts Requiem gaat het om veerkracht. Kanaries is de vierde productie, onder artistieke leiding van Ellen Blom. De concerten geven een podium aan mensen die niet vanzelfsprekend gehoord worden. De hoofdpersonen maken ons deelgenoot van hun geschiedenis; van wat zij hebben overwonnen en wat er nodig was om weer betekenis te geven aan het leven. 
Voor meer informatie: www.utrechtsrequiem.nl

Start met typen en druk op Enter om te zoeken