Twee interactieve lezingen met Klaas Blom

Kijken over grenzen, kijken naar jezelf. Voor wie houdt van verrassende dwarsverbanden en grote lijnen zijn deze beide interactieve lezingen een aanrader. Klaas Bom is docent interculturele theologie. Dat betekent dat hij gewend is om te kijken naar hoe christenen in andere werelddelen geloven en wat hen bezig houdt. De kerk is een ‘multinational’, we zijn wereldwijd broeders en zusters. Maar hoe we leerling van Jezus proberen te zijn is heel verschillend. Telkens weer blijkt de cultuur van een land grote invloed te hebben op de manier van geloven. En dat is in Europa natuurlijk niet anders.

De snelle verspreiding van de Corona-pandemie laat zien hoe we wereldwijd met elkaar te maken hebben. Maar het vaccin-nationalisme laat zien hoe we ook graag grenzen willen trekken tussen wij en zij. Om te verkennen hoe het zit met onszelf en met de rest van de wereld gaan we luisteren én in gesprek met Klaas Blom en met elkaar.

Zaterdag 10 oktober en 14 november van 16-17 uur in de Amersfoortse Zwaan, Langestraat 61. Toegang vrij, aantal plaatsen ivm coronamaatregelen beperkt. 

Start met typen en druk op Enter om te zoeken