Trends & tradities ontmoetten elkaar

Het nieuwe jaar is een prima aanleiding om samen wat te filosoferen waar het naartoe zal gaan. Maar niet zonder je te realiseren waar je vandaan kwam. Klaus van den Berg en Diederiek van Loo zaten ooit op dezelfde middelbare school en keken nu in een boeiend gesprek terug en vooruit vanuit hun eigen beroepswerelden.

Klaus van den Berg helpt als trendwatcher bedrijven en overheden bij hun strategische keuzes. Hij liet zich door dominee Diederiek van Loo uitdagen tot een stapje in de eeuwigheid. Want de wereld verandert en iedereen verandert mee, maar we hebben ook behoefte aan tradities.
Een spannende ontmoeting als begin van het nieuwe jaar! Met leuke constateringen: de kerk is een merk van betekenis en formaat. Geen plastic, en met een goed verhaal van hoop. Van inzet en betrokkenheid en zorg voor de ander. Zo’n eeuwenoude traditie waar de kerken patent op lijken te hebben, ook al heet de trend nu: voedselbank. En in een internetwereld zijn contacten anders, betaal je met je privacy, en spreken we over ontregelende nieuwe werkelijkheden onder de term ‘disruptie’. Maar de behoefte aan verhalen blijft! Dat opent perspectieven in een wereld waarin de trend is dat iedereen hard moet werken.

Als gevolg daarvan willen mensen ook wel eens wegdromen in een fantasiewereld. Klaus voorspelt een groeiende belangstelling voor figuren als een unicorn. Een hippe outfit voor onze zwaan uitzoeken misschien? Maar ja, als zoiets al gewoon bij de Xenos te koop is, is het meest hippe ervan eigenlijk alweer voorbij. Gelukkig zijn er voor de Zwaan nog genoeg andere opties. We gaan bevlogen het nieuwe jaar in.

 

BewarenBewaren

Start met typen en druk op Enter om te zoeken