De koralen

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach leidt in heel Nederland koren, kerken, gelovigen en cultuurminnenden door de lijdenstijd. In de Amersfoortse Zwaan volgen we elk jaar een eigen recept: met een beetje van Bach en een beetje van onszelf.

De geliefde koralen uit de Matthäus Passion met de fraaie zettingen van Bach vormden opnieuw het muzikale raamwerk van deze viering waar iedereen aan mee kan doen. Een uur voorafgaand aan de viering zongen we alle strofen onder leiding van cantor Cees-Willem van Vliet zorgvuldig en met een boeiende toelichting bij de muziek een keer door.

En zo ontstond er weer een prachtige omlijsting voor de viering van Goede Vrijdag. Dominee Diederiek van Loo las het Mattheus-evangelie, zonder recitatieven en aria’s, maar afgewisseld met korte schetsen van straatpastor Bernadette van Dijk. Zij betrok ons bij het lijden dichtbij in onze stad, en maakte invoelbaar hoe individuele mensen steun verdienen om moeilijke thema’s in het leven het hoofd te kunnen bieden.

Deze viering terugluisteren? Dat kan! Beluister via Kerkdienst gemist.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken