De muziek voor de Meezing Mattheus is beschikbaar!

10 april 2020, Goede Vrijdag: Meezing Mattheus in de Amersfoortse Zwaan

13.30 uur repetitie voor de zangers, 15 uur aanvang kerkdienst

Ook dit jaar organiseert de Amersfoortse Zwaan een meezing-Mattheus op Goede Vrijdag, waarbij alle koralen uit Bachs meesterwerk vierstemmig worden gezongen. Wie Bachs weergaloze muziek graag zingt, is van harte uitgenodigd. Zingend ervaar je de intensiteit van het verhaal nog meer.

Het contrast tussen de drukke winkelstraat en de concentratie van deze speciale bijeenkomst is elke keer weer indrukwekkend. Het verhaal van de veroordeling, het lijden en de dood van Christus wordt gelezen, afgewisseld met alle koralen uit Bachs Matthäuspassion en een moderne toespitsing van de grote thema’s uit het evangelie: lijden, verraad, vriendschap, angst, roeping.

Cees-Willem van Vliet studeert met liefhebbers tussen 13.30 en 14.30 uur de muziek vierstemmig in. Zo kan ieder een hoogte kiezen die bij zijn stem hoort en goed beslagen ten ijs komen. Je kunt je eigen partituur meenemen of  hier de muziek downloaden (PDF, koralen).

Van 14.30 – 15 uur is er voor de zangers een kop thee/koffie.

Om 15 uur begint de viering, waarin Diederiek van Loo zal voorgaan. Henk Veldman bespeelt het Bätzorgel en Cees-Willem van Vliet is cantor.

Kosten: een vrijwillige bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Voor wie liever luistert dan meezingt is de kerkdeur open vanaf 14.30 uur. Om 15 uur begint de viering.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken