Vreemde gasten

05okt16:0017:00Vreemde gastenIn gesprek met Karen Pompe

Details van het evenement

Dit weekend is het Vreemde Gasten in Amersfoort. 
Vreemde Gasten is een gratis te bezichtigen expositie van hedendaagse kunst op meerdere locaties in de binnenstad van Amersfoort. In historische panden exposeren bekende en minder bekende kunstenaars uit de regio. 

In de Bijbel staat: Vergeet de gastvrijheid niet! Want hierdoor hebben sommigen, zonder het te weten, engelen gastvrijheid geboden. Onze vreemde maar zeer welkome gasten op deze kunstdagen zijn Margreet Dijkstra, Karen Pompe en Jet Kunz. 

Jet exposeert een serie ‘Dirigenten’, Aan alle schilderijen (olieverf op doek en variërend van heel klein tot middelgroot formaat) is te zien hoe een dirigent zijn of haar vertaling van de muziek overdraagt aan het orkest. Dat vereist opperste concentratie en inleving die zich laat zien in de mimiek en lichaamshouding. 

Margreet Dijkstra laat tweedimensionale werken zien waarbij zij gebruik maakt van verschillende technieken en materialen, mixed media dus. Vaak is haar werk een combinatie van botanische figuren en geometrische vormen.

Geïnspireerd door de natuur vertelt Karen Pompe haar verhaal over dieren, bloemen en planten waar het niet goed mee gaat. Om bewustwording te creëren en het gesprek te openen. Met zachte materialen maar met een duidelijke boodschap.

Tijd

5 Oktober 2024 16:00 - 17:00(GMT+00:00)

Start met typen en druk op Enter om te zoeken