Ook de kerk heeft een balans en een jaarbegroting

Een kerkgebouw en activiteiten die erin gebeuren lijken soms zo vanzelfsprekend. Het is er gewoon. Present in de samenleving, in de Amersfoortse winkelstraat, met een open kerk, een interessant programma en aardige mensen. Een fijn en gastvrij idee.

Toch staat de kerk één keer per jaar wel even nadrukkelijk stil bij de kosten die daarvoor gemaakt moeten worden. De actie Kerkbalans is elk jaar in januari het moment om te plannen en te begroten. En dus ook om een beroep te doen op de mensen die de kerk en de activiteiten een warm hart toedragen.

Om de Amersfoortse Zwaan mogelijk te maken zijn er natuurlijk ook kosten. Denk aan het gebouw, het pastoraat en de eredienst, het beheer de publiciteit en de activiteiten. Dat kost alles bij elkaar per jaar bijna € 80.000,-. Het meeste daarvan komt uit allerlei budgetten en fondsen, maar voor de laatste € 15.000,- uit deze jaarbegroting hopen we op uw gulle bijdrage.

Hoe kunt u de Amersfoortse Zwaan helpen?

Voor de kerkelijke activiteiten van de Amersfoortse Zwaan hopen we op steun van gemeenteleden en belangstellenden.

Wilt u financieel helpen? Heel fijn! We maken geen gebruik van ingewikkelde toezeggingsformulieren en acceptgiro’s. U maakt eenvoudig het bedrag waarmee u ons wilt steunen over op rekening NL13INGB0000542598 t.n.v.  Amersfoortse Zwaan. Elk bedrag komt ten goede aan het werk van de Amersfoortse Zwaan. En vanwege de ANBI status kunt u fiscaal aantrekkelijk schenken. De volledige begroting voor 2024 is op te vragen bij Tom Eeman. Hij kan u ook informeren over giften met volledige aftrek of over legaten. Mail naar tomeeman@amersfoortsezwaan.nl.

Lees hier wat onze plannen voor 2024 zijn én de terugblik op het afgelopen jaar.

Klik hier om via iDeal een donatie te doen op onze rekening. Hartelijk dank!

Giften welkom!

De Amersfoortse Zwaan doet in 2023 graag een beroep op u. Op deze website maken we u graag deelgenoot van wat we doen en hoe we van betekenis willen zijn voor de stad.

Wilt u van betekenis zijn voor de Amersfoortse Zwaan? We zijn blij met een gift.
Of neem contact op voor het bespreken van andere (fiscaal aantrekkelijke) mogelijkheden als schenken bij notariële acte of legaten.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken