Ook de kerk heeft een balans en een jaarbegroting

Een kerkgebouw en activiteiten die erin gebeuren lijken soms zo vanzelfsprekend. Het is er gewoon. Present in de samenleving, in de Amersfoortse winkelstraat, met een open kerk, een interessant programma en aardige mensen. Een fijn en gastvrij idee.

Toch staat de kerk één keer per jaar wel even nadrukkelijk stil bij de kosten die daarvoor gemaakt moeten worden. De actie Kerkbalans is elk jaar in januari het moment om te plannen en te begroten. En dus ook om een beroep te doen op de mensen die de kerk en de activiteiten een warm hart toedragen.

Om de Amersfoortse Zwaan mogelijk te maken zijn er natuurlijk ook kosten. Denk aan het gebouw, het pastoraat en de eredienst, het beheer de publiciteit en de activiteiten. Dat kost alles bij elkaar per jaar bijna € 80.000,-. Het meeste daarvan komt uit allerlei budgetten en fondsen, maar voor de laatste € 15.000,- uit deze jaarbegroting hopen we op uw gulle bijdrage.

Wat gebeurt er in de kerken in Nederland?

In 2016 publiceerden de kerken een mooie infographic met alle activiteiten in cijfers en plaatjes. Om u een indruk te geven wat er zoal gebeurt. (Klik op de afbeelding voor een vergroting.)

Giften welkom!

De Amersfoortse Zwaan doet in 2018 graag een beroep op u. Op deze website maken we u graag deelgenoot van wat we doen en hoe we van betekenis willen zijn voor de stad.

Wilt u van betekenis zijn voor de Amersfoortse Zwaan?
Geeft u dan een incidentele gift. Of neem contact op voor het bespreken van andere mogelijkheden.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

X