Aswoensdag

06mar19:3021:00Aswoensdaggezamenlijke viering van verschillende kerken: begin van de weg naar Pasen

Details van het evenement

Aswoensdag is de eerste dag van de veertigdagentijd. Deze veertigdagentijd, ook wel vastentijd genoemd, is een periode van inkeer op weg naar Pasen. Veel mensen besluiten in deze periode vrijwillig af te zien van bepaalde luxe of ontspanning (alcohol, zoet, vlees, social media, auto) en zich extra toe te leggen op stilte, gebed en studie. Soberheid en spiritualiteit dus.

In de viering van Aswoensdag worden buxustakjes verbrandt. Met de as van deze verbrande takjes ontvangt ieder een kruisje op het voorhoofd, als teken van inkeer. Zo willen we de weg van Christus gaan en samen met hem ook ten leven opstaan.

De buxustakjes worden op Palmzondag in de kerken uitgedeeld. Deze kleine takjes zijn een verwijzing naar de grote palmtakken waarmee Jezus werd begroet als koning bij zijn intocht in Jeruzalem. Door het jaar heen bewaren mensen het buxustakje: te drogen gelegd in een boek, gestoken achter een crucifix of bij een foto. U kunt uw buxustakje nu meenemen naar de kerk. Daar staat een mand waarin deze takjes worden verzameld.

Minder weergeven

Tijd

(Woensdag) 19:30 - 21:00(GMT+00:00)

Locatie

Oud Katholieke Kerk

't Zand 13 Amersfoort

Other Events

Get Directions

Start met typen en druk op Enter om te zoeken