Viering Aswoensdag

14feb19:3021:00Viering Aswoensdaggezamenlijk de weg naar Pasen beginnen

Details van het evenement

Een gezamenlijk begin van de weg naar Pasen.

RK Geloofsgemeenschap St. Franciscus Xaverius, de oudkatholieke parochie van de H. Georgius, de Amersfoortse Zwaan en de Bergkerk komen samen voor deze viering in de Joris op ’t Zand (’t Zand 13), aanvang 19.30 uur.

Er is een projectkoor o.l.v. Cees-Willem van Vliet, opgeven om mee te zingen via amersfoortsezwaan@gmail.com

Aswoensdag is de eerste dag van de veertigdagentijd, een periode van inkeer op weg naar Pasen. Veel mensen besluiten in deze periode vrijwillig af te zien van bepaalde luxe of ontspanning (alcohol, zoet, vlees, social media, auto) en zich extra toe te leggen op stilte, gebed en studie. Soberheid en spiritualiteit dus.

In de viering van  Aswoensdag wordt het buxustakje dat u verleden jaar op palmpasen  kreeg verbrand. Met dat takje in de hand hebben wij de Messias begroet als koning, als de Heer die intocht doet in ons leven. Daarna hebben wij het buxustakje bewaard: te drogen gelegd in een boek, gestoken achter een crucifix of gelegd bij een foto. U kunt uw buxustakje nu meenemen naar de kerk. Daar staat een mand waarin deze takjes worden verzameld.  Met de as van deze verbrande takjes ontvangt ieder een kruisje op het voorhoofd, als teken van inkeer. Zo willen we de weg van Christus gaan en samen met hem ook ten leven opstaan.

 

Tijd

14 Februari 2018 19:30 - 21:00(GMT+00:00)

Locatie

Oud Katholieke Kerk

't Zand 13 Amersfoort

Other Events

Get Directions

Leave a Comment

Start met typen en druk op Enter om te zoeken