Stadsdominee voor Amersfoort

Op zaterdag 12 mei zal ds. Diederiek van Loo bevestigd worden als stadsdominee van de Protestantse Gemeente Amersfoort, naast haar werk voor de Amersfoortse Zwaan.

Deze bevestiging vindt plaats tijdens een viering in de St. Joriskerk die begint om 19.30 uur. Van harte welkom bij deze viering! Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting. 

De stadsdominee, vroom en vrolijk, toga over spijkerbroek, stilstaan in het stadsgewoel, dwarsgaan op de mainstream, bijbel lezen bij bakker en bookstore, bidden aan de bar, biecht afnemen op het plein, verlangen zien doorheen het rusteloze shoppen, rust brengen in de chaos, wijn schenken op het festival, inkeer bieden op de markt van maakbaar en succes, woorden vinden waar doelloos zin gezocht wordt, prietpraat prikkelen bij stadse fratsen, troost bieden aan passanten, open voor levensvragen bij de viskraam, neus voor nieuw leven onder asfalt, rituelen ritselen met graffiti en halleluja, verkondigen in eigentijdse taal en lofzang door de eeuwen.

 De stadsdominee, gaan waar geen gemeente is, spreken waar geen kansel is, zingen zonder orgel. Ze gaat op stap met stadsgenoten, ondernemers, studenten, zinzoekers en museumgasten. Ze nodigt uit en laat zich zien. Zij is de kerk daar waar die niet gekend, verwacht, gewenst wordt. Zij vraagt en laat zich bevragen, zij luistert en legt uit aan wie wil weten.

 

Start met typen en druk op Enter om te zoeken