Feestelijke viering 10 jaar Zwaan

In juni vierde de Amersfoortse Zwaan het 10-jarig bestaan. De geslaagde fotowedstrijd ‘Kei-heilig’ leidde al tot een fraaie expositie in de kerk, die nog de hele zomer te bekijken is tijdens de openingstijden in het weekend. De viering op zaterdag 25 juni vormde het dankbare slotakkoord van deze feestelijke maand. In een kerk versierd met zwaantjes, en met prachtige oude en nieuwe muziek waarin allerlei Bijbelse vogels aan bod kwamen. In de overdenking keek stadsdominee Diederiek van Loo terug op hoe de Zwaan tot vliegen kwam.

Na de viering was er tijd om het glas te heffen met iedereen die zich verbonden voelt met deze kleine gemeenschap, van oudgedienden tot jonge passanten, van muziekliefhebbers tot zinzoekers. Samen voelden we ons net zo’n mooie mix van vogels als waarover we zongen. Natuurlijk waren er felicitaties voor stadsdominee Diederiek van Loo, maar ook het team van de Zwaan kreeg diverse felicitaties van de buren en andere binnenstadsbewoners.

De Zwaan wordt door velen gezien, beleefd en gewaardeerd. En dat is wat we als stadskerk wilden en willen bereiken met de inzet van ieders talenten. We gaan vol vertrouwen verder met vieringen vanaf september, maar eerst wensen we iedereen een fijne zomer!

De viering is terug te luisteren.

Start met typen en druk op Enter om te zoeken

tulpen langs de wand