Allerzielen: Lux aeterna

Het is herfst, tijd om naar binnen te keren en tijd om je eigen leven te overdenken en de rol die de mensen voor jou daarin speelden. Oude vrienden, ouders, iedereen die er (al lang) niet meer is, maar nog altijd in je hart leeft. Dat kan op zaterdag 29 oktober 2022, van 19.30-20.30 uur in de Amersfoortse Zwaan, bij Lux Aeterna.

Lux aeterna is een warm uur waarin muziek klinkt die verdriet vertolkt en alle emoties een bedding geeft. Je kunt luisteren naar een troostende Bijbellezing en gedichten en naar het noemen van de namen die zijn opgeschreven. Zo zijn we verbonden met de generaties voor ons. Daarna is er voor iedereen de mogelijkheid om zelf een kaars aan te steken en zo stil te staan bij degene van wie je hield en die er niet meer is. Met de vlam van de Paaskaars steken we zelf lichtjes aan, deel van het licht van Christus in de wereld. Ik hoop dat ons gedenken ons tot zegen zal worden, dat we onze levensweg ook dit jaar in dankbaarheid en met hernieuwde kracht en toewijding vervolgen.

De kerk is op zaterdag 29 en zondag 30 oktober open van 12-15 uur om individueel binnen te lopen en namen op te schrijven en een kaars aan te steken.

Diederiek van Loo,
Cees-Willem van Vliet (piano en orgel), Gadze Heeres (cello) en Iris Bouman (sopraan)
Kom luisteren naar o.a. Serban Nichifor: Lux Perpetua
Ravel: Kaddisj
Duruflé: Pie Jesu 

Start met typen en druk op Enter om te zoeken