Mini-Matthäuspassion, terugluisteren en foto’s bekijken

Bach’s Matthäus Passion, maar dan de helft korter

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach is krachtige, prachtige muziek die in de tijd voor Pasen altijd volle zalen trekt. Maar in dit Coronajaar zal dat nergens kunnen, want normaal gesproken is er een dubbelkoor en dubbelorkest voor nodig. Zoveel mensen op een podium is op dit moment niet verantwoord. Het mini-Matthäusensemble brengt Bachs meesterwerk echter al jaren in de kleinst mogelijke bezetting van tien zangers en een instrumentalist, met concerten in kerken en zalen en zelfs cafés door het hele land. Zo’n kleine groep past wel binnen de RIVM-maatregelen en we zijn dan ook bijzonder blij dat we dit ensemble naar Amersfoort hebben kunnen halen. Nu kan iedereen toch genieten van een live uitvoering van dit beroemdste werk uit de muziekgeschiedenis.

Voor wie
Iedereen? Ja, want het mini-Matthäus-ensemble heeft gekozen voor een verkorte uitvoering, zodat ook mensen die opzien tegen een drie uur durend concert nu kennis kunnen maken met de Matthäuspassion. Bovendien kunt u het gratis en vanuit huis genieten nu zowel kerken als concertpodia dicht zijn. Geen van de bekende aria’s ontbreekt en door de intieme, enkelvoudige, bezetting van alle stemmen komt het aangrijpende verhaal van Jezus’ lijden dichterbij dan ooit. En dat oude verhaal over trouw en verraad ontroert ieder mens, gelovig of niet. De Mini Matthäus is daarmee voor kenners en liefhebbers, maar ook voor iedereen die Bach altijd te zwaar en te lang vond.

Het concert is een initiatief van de stadsdominee van Amersfoort, en komt tot stand samen met het Spiritueel Cultureel Centrum en de samenwerkende binnenstadskerken. We nodigen u van harte uit om de Mini-Matthäus mee te beleven (beeld en geluid!) op Goede Vrijdag 2 april, aanvang 16 uur.

Concert bekijken en beluisteren, kijk op de homepage van Stadsdominee.nl

Start met typen en druk op Enter om te zoeken