Aswoensdag viering

02mar19:3020:30Aswoensdag viering

Details van het evenement

Als mensen van verschillende kerken willen we samen de weg naar Pasen beginnen, bij elkaar komend rondom dit oude ritueel.
Neem je takje van Palmzondag vorig jaar mee (wat is er veel gebeurd, sindsdien!) en gooi hem in het vuur. We verbranden de palmtakjes en iedereen wordt uitgenodigd om met die zwarte as een kruisje te krijgen op het voorhoofd. Het kruisje is een teken van boete en opnieuw mogen beginnen, verbonden met Christus. “Wees bereid de weg van Jezus te gaan, om samen met Hem op te staan!”, zo klinkt het telkens weer, bij iedereen die naar voren komt. Een moment van toewijding.

De viering wordt georganiseerd door de Sint Franciscus Xaveriuskerk, de Oud Katholieke kerk Sint Joris op het Zand, de Bergkerk en de Lutherse kerk en is open voor iedereen die aan wil sluiten.
In eerdere jaren was het altijd in de oud-katholieke kerk, maar vanwege corona maatregelen is die veel te klein en krijgen we nu gastvrij onderdak in de grote sint Joriskerk.
De dienst zal ook live of later te volgen zijn via deze link.

Organist is Jan Jansen en Cees-Willem van Vliet leidt een projectkoor, dat o.a. het prachtige Miserere Mei van Allegri zal zingen.
Voorgangers zijn pastoor Rudolf Scheltinga (Oud Kath Kerk), pastor Phil Jacobs (st Fr. Xaverius), dominee Jan van Baardwijk (Bergkerk) en stadsdominee Diederiek van Loo (de Zwaan)

De orde van dienst om mee te vieren ziet u

Tijd

2 Maart 2022 19:30 - 20:30(GMT-11:00)

Start met typen en druk op Enter om te zoeken