Concert op orgel en piano

15feb16:0017:00Concert op orgel en pianojong talent Alexander de Bie geeft een recital

Details van het evenement

In de serie Muziek na de Markt speelt Alexander de Bie voor ons op het prachtige J.H.H. Bätz-orgel.

Alexander, geboren in 2001, kreeg sinds zijn 5e pianoles van zijn vader, pianist Jack de Bie, en vanaf zijn 6e orgelles van Jos van de Kooy – in de Jong Talent-klas van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2017 zit Alexander ook voor hoofdvak piano bij Nino Gvetadze op de Sweelinck Academie, Jong-Talentklas van het Conservatorium Amsterdam.
Alexander geeft regelmatig concerten als organist, als pianist, en met zijn ensemble Jong Barok. Alexander bespeelde als 7-jarige het Maarschalkerweerdorgel in de Grote Zaal van het Concertgebouw Amsterdam op het ‘Concertgebouw Open’ in 2009, en als 9-jarige organist kwam hij in de finale van het Concertgebouw Concours.
Hij heeft ook opgetreden in concertseries o.a.in de St.Jans Kathedraal Den Bosch, het Orgelpark, de St. Jan in Gouda, de Grote Kerk in Breda, in Deventer, Winterswijk, Delft, en in de Laurenskerk in Rotterdam. Zowel in 2016 als ook in 2018 was hij actieve deelnemer in de Jong-Talenten-klas van het Internationale Orgelfestival te Haarlem. In 2017 was hij 4e prijswinnaar van het Govert van Wijn Orgelconcours in Maassluis.

Tijd

15 Februari 2020 16:00 - 17:00(GMT+00:00)

Locatie

De Amersfoortse Zwaan

Langestraat 61, Amersfoort

Other Events

Get Directions

Start met typen en druk op Enter om te zoeken