Gezamenlijke viering van de binnenstadskerken

19jan10:3011:30Gezamenlijke viering van de binnenstadskerkenomdat er meer is dat kerken verbindt dan dat ze doet verschillen

Details van het evenement

Eens per jaar vieren een aantal binnenstadskerken samen. Die zondagmorgen gaan de eigen kerkdeuren dicht en komen we in één kerk samen. Om niet te vergeten dat we bij elkaar horen. Natuurlijk zijn er verschillen tussen de kerken, maar er is meer dat ons verbindt dan dat ons scheidt. We bouwen op dezelfde grond.
Dit jaar wordt deze Oecumenische Viering gehouden in de Sint Franciscus Xaverius-kerk op ‘t Zand 31. We beginnen om 10:30 uur. Na afloop van de viering is er koffie en thee en de gelegenheid om elkaar te spreken.Het thema van deze wereldwijde ‘gebedsweek voor de eenheid’ is gekozen door christenen van Malta, het eiland waarop de apostel Paulus schipbreuk leed en buitengewoon vriendelijk ontvangen werd. Dat verhaal lezen we uit het boek Handelingen.

Wat zou het mooi zijn als elke kerkganger één bloem mee wil brengen. Deze bloemen zetten we bij binnenkomst meteen in grote vazen, om te laten zien hoe veelkleurigheid en eenheid elkaar niet uitsluiten. De bloemen worden na de viering verdeeld en als bont boeket naar mensen of instellingen gebracht met een groet uit de kerken.

Voorgangers in deze viering zijn ds Diederiek van Loo, pastor Josephine van Pampus en ds Alke Liebich. Wees welkom!

Tijd

19 Januari 2020 10:30 - 11:30(GMT+00:00)

Locatie

Sint Franciscus Xaveriuskerk

't Zand 13 Amersfoort

Other Events

Get Directions

Start met typen en druk op Enter om te zoeken