La Convivencia - harmonie en diversiteit

21mei12:3013:15La Convivencia - harmonie en diversiteitLunchconcert georganiseerd door de stichting Kunstrijk

Details van het evenement

21 mei is uitgeroepen tot Werelddag van de Diversiteit. Daar willen we als Stichting Kunstrijk graag bij aansluiten met het concertprogramma ‘La Convivencia, harmonie in diversiteit’.
De Amersfoortse Zwaan is er trots op om dit programma onderdak te bieden en zo bij te dragen aan een kleurrijke en vreedzame stad.
 
Kunstenaars en artiesten voelen, net als iedereen, hoe de spanning in de maatschappij toeneemt. Er worden weer zondebokken gezocht. Vaak krijgen bepaalde groepen die ‘anders’ lijken de schuld van iets. Als kunstenaars kennen we die kwetsbare positie ook, net als alle andere groepen die ‘anders’ lijken te zijn dan wat ‘normaal’ lijkt. Kleurrijkheid en diversiteit zijn voor ons een grote rijkdom.
 
In Utrecht was een vreselijke uitbraak van geweld. Voor ons ook schokkend, want het was juist een plek waar we onze voorstelling La Convivencia ontwikkelden. Colijn Buis, de pianist, woont zelf om de hoek van waar het allemaal gebeurde. Hij schreef ‘Question’ als een reactie recht uit zijn hart. Deze compositie zal op 21 mei klinken. Verder hoort u Joodse, Arabische en christelijke muziek, afgewisseld met teksten waarin ‘De Verdraagzaamheid’ en ‘De Verdeeldheid’ elkaar afwisselen, zoals de stemmen in ons hoofd. Een troubadour benadrukt de weg van het hart, de liefde.
 
Entree: Vrijwillige bijdrage.

Tijd

(Dinsdag) 12:30 - 13:15(GMT+00:00)

Locatie

De Amersfoortse Zwaan

Langestraat 61, Amersfoort

Other Events

Get Directions

Start met typen en druk op Enter om te zoeken