Podcast Driekoningen

06jan12:0022:59Podcast DriekoningenPoëzie-concert rondom T.S. Eliot

Details van het evenement

Vanaf 6 januari te beluisteren op de website deze podcast voor Driekoningen. Diederiek van Loo vertelt het Bijbelverhaal, Toon Poelsma het gedicht over de reis van de drie koningen van T.S. Eliot en Cees-Willem van Vliet speelt op het Bätz-orgel de prachtige muziek voor dit feest

“Het was een koude tocht,
en de slechtste tijd van het jaar
voor een reis, voor zulk een verre reis. …”

Zo begint het gedicht ‘Journey of the Magi’ van T.S. Eliot. Een reis die zomaar, uit het niets lijkt te starten en gezien de omstandigheden zelfs gestaakt zou moeten worden. Maar de Wijzen maken alle onverwachte wendingen door, inclusief een groots geschenk dat hen doet verlangen deze reis steeds weer opnieuw te maken.
Ook voor ons is hun reis nog altijd gaande. En ook voor ons bevat het een bijzondere gave. Een geschenk dat doet verlangen om meer en meer zichtbaar en voelbaar te mogen worden in jou – als de stralen van een ster! De insteek bij het lezen en luisteren van het gedicht is daarom zelf deze reis mee te maken en te ontdekken wat jou erin raakt!Toon Poelsma leidt ons ‘onderweg’ en Cees-Willem van Vliet speelt ter opening en tot besluit “Wie schön leuchtet der Morgenstern”.

Tijd

6 Januari 2022 12:00 - 22:59(GMT-11:00)

Start met typen en druk op Enter om te zoeken