Poëzie-concert, aansluitend "Petrus in het land"

12mar16:0017:00Poëzie-concert, aansluitend "Petrus in het land"

Details van het evenement

Deze week een poëzie-concert en aansluitend, voor wie wil, samen naar de uitzending van “Petrus in het land” kijken. De Litanie van de Knar, van J.C. Schagen staat centraal. Diederiek van Loo laat het lange gedicht helemaal klinken, zodat we echt in het ritme van de tekst kunnen raken. De voorgedragen tekst wordt afgewisseld met muziek.

Schagen schreef de tekst in 1981 ter gelegenheid van zijn negentigste verjaardag. Dus hij kon zichzelf met recht een ‘knar’ noemen. Een litanie is een lang gebed, en in deze tekst richt Schagen zich mijmerend tot God, die hij ook ‘Vreemdeling’ noemt en bespreekt met Hem zijn lange leven. Het past in deze Veertigdagentijd omdat het gaat over (in moderne termen) tijd nemen, focus houden en loslaten van wat niet meer belangrijk is.

Een heel TV-team van het programma “Petrus in het land” heeft een programma gemaakt over de stadsdominee in Amersfoort. Ze hebben gefilmd bij Nachtlicht, bij het drukken van de kussentjes in de Volmolen en vervolgens nog een hele dag in de Zwaan.

Je bent welkom om samen het programma te kijken op zaterdag 12 maart in de Amersfoortse Zwaan. Van 16-17 uur is er een poëzieconcert. Om 17.10 uur begint “Petrus in het land”, vanuit Amersfoort, op groot beeld.

Tijd

(Zaterdag) 16:00 - 17:00(GMT-11:00)

Start met typen en druk op Enter om te zoeken