Project JONA

22sep(sep 22)12:0007okt(okt 7)17:00Project JONAwanneer een Bijbelverhaal moderne kunst wordt

Details van het evenement

Kun je thema’s als opdracht, verantwoordelijkheid en mededogen uit het oude, Bijbelse verhaal van Jona zichtbaar en voelbaar maken?  In een kunstproject, waarvan het kerkgebouw zelf integraal onderdeel uitmaakt? Dat was de vraag waarmee de stadsdominee Diederiek van Loo de Amersfoortse groep kunstenaars “16C” begin 2018 benaderde. De groep was meteen enthousiast om de uitdaging aan te nemen.  Het resultaat is te zien en beleven van 22 september t/m 7 oktober in de Lutherse kerk.

Het project wil de bezoekers laten beleven hoe het voelt om in onze ingewikkelde samenleving zijn weg te zoeken, om na te gaan waar jouw verantwoordelijkheid voor anderen begint en eindigt, om een rustpunt te vinden in zichzelf en vervolgens mogelijk op een nieuwe manier die samenleving weer in te stappen. De Amersfoortse kunstenaarsgroep “16C”bestaat uit Willemien Bierman, Hannah Blom, Wilma Brouwer, Suzanne Compaan, Wendela van Lynden, Carolien Magnus, Joost Nijhof en Gerrie Ploeg.

Locatie: Lutherse Kerk, Langestraat 61. Rondom dit kunstwerk organiseert de Amersfoortse Zwaan een kerkdienst, een concert en een lezing.

Tijd

September 22 (Zaterdag) 12:00 - Oktober 7 (Zondag) 17:00(GMT+00:00)

Locatie

De Amersfoortse Zwaan

Langestraat 61, Amersfoort

Other Events

Get Directions

Start met typen en druk op Enter om te zoeken