zending & zegen stadsdominee

12mei19:3021:00zending & zegen stadsdominee

Details van het evenement

Als gevolg en vervolg op het werk van de Amersfoortse Zwaan wordt Diederiek van Loo aangesteld als stadsdominee voor de Protestantse Gemeente Amersfoort. In een viering in de Joriskerk om 19.30 uur zal de bevestiging plaatsvinden. Daarom vervalt het middagprogramma in de Zwaan.

Twee van de collega’s: ds W.J. Dekker en ds J. van Baardwijk, zullen mee voorgaan in de dienst.
Natasja van de Hout (sopraan) en Cees-Willem van Vliet (piano) brengen een nieuwe compositie van Andries van Rossem over de oude hymne “Veni creator spiritus”. Lisanne Vellinga en  Kevin Cranford dansen de Dans der Verwondering, begeleid door Adriaan Plantinga (piano)

Iedereen is van harte uitgenodigd!

De stadsdominee, vroom en vrolijk, toga over spijkerbroek, stilstaan in het stadsgewoel, dwarsgaan op de mainstream, bijbel lezen bij bakker en bookstore, bidden aan de bar, biecht afnemen op het plein, verlangen zien doorheen het rusteloze shoppen, rust brengen in de chaos, wijn schenken op het festival, inkeer bieden op de markt van maakbaar en succes, woorden vinden waar doelloos zin gezocht wordt, prietpraat prikkelen bij stadse fratsen, troost bieden aan passanten, open voor levensvragen bij de viskraam, neus voor nieuw leven onder asfalt, rituelen ritselen met graffiti en halleluja, verkondigen in eigentijdse taal en lofzang door de eeuwen.

De stadsdominee, gaan waar geen gemeente is, spreken waar geen kansel is, zingen zonder orgel. Ze gaat op stap met stadsgenoten, ondernemers, studenten, zinzoekers en museumgasten. Ze nodigt uit en laat zich zien. Zij is de kerk daar waar die niet gekend, verwacht, gewenst wordt. Zij vraagt en laat zich bevragen, zij luistert en legt uit aan wie wil weten.

 

Tijd

12 Mei 2018 19:30 - 21:00(GMT+00:00)

Locatie

Joriskerk

Hof 1 Amersfoort

Other Events

Get Directions

Start met typen en druk op Enter om te zoeken