MeezingMattheus, Goede Vrijdag 7 april

Wat is er leuker, mooier, ontroerender dan met alle aanwezigen de koralen uit Bachs Matthäuspassion vierstemmig te zingen? En die koralen dan te laten ‘landen’ waar ze voor gemaakt zijn: voor de liturgie.
Na een pauze van drie jaar door corona organiseren we weer een kleine-meezing-Matthäus, als onderdeel van de Goede Vrijdagviering. Van 13.30-14.30 uur studeert cantor Cees-Willem van Vliet met de aanwezige liefhebbers de muziek in (of frist op, voor wie al vaker een hele Matthäus heeft gezongen). Dan is er een kop thee/koffie en om 15 uur begint de viering van Goede Vrijdag waar deze koralen allemaal hun plek krijgen.

De Evangelielezing naar Mattheus neemt ons mee naar de laatste dag in het leven van Christus, rond het jaar 33. Maar het lijden van deze Mens staat niet los van het lijden van alle mensen, in alle tijden. Het is een aangrijpend verhaal over verraad en trouw, liefde, angst en onmacht. De tekst wordt door verschillende stemmen gelezen afgewisseld met de gezongen koralen. Voorganger in deze viering is Diederiek van Loo en Henk Veldman is organist.

Toegang is vrij, we zijn blij als u na afloop bijdraagt in de kosten – naar eigen inzicht en mogelijkheden. Dat kan contant of met een QR code.

De muziek is hier te downloaden

Start met typen en druk op Enter om te zoeken