Aswoensdag viering

22feb19:3021:00Aswoensdag vieringGezamenlijke viering in de Sint Joriskerk

Details van het evenement

Als mensen van verschillende kerken willen we samen de weg naar Pasen beginnen, bij elkaar komend rondom dit oude ritueel. 
Neem je takje van Palmzondag vorig jaar mee (wat is er veel gebeurd, sindsdien!) en gooi hem in het vuur. We verbranden de palmtakjes en iedereen wordt uitgenodigd om met die zwarte as een kruisje te krijgen op het voorhoofd. Het kruisje is een teken van boete en opnieuw mogen beginnen, verbonden met Christus. “Wees bereid de weg van Jezus te gaan, om samen met Hem op te staan!”, zo klinkt het telkens weer, bij iedereen die naar voren komt. Een moment van toewijding. 

De viering wordt georganiseerd door de Sint Franciscus Xaveriuskerk, de Oud Katholieke kerk Sint Joris op het Zand, de Lutherse kerk, Bergkerk en Johanneskerk en is open voor iedereen die aan wil sluiten.
Eerder was deze viering altijd in de oud-katholieke kerk (‘de kleine Joris’), maar daar zijn we uitgegroeid. Daarom krijgen we nu gastvrij onderdak in de grote Sint Joriskerk. 
De dienst zal ook live of later te volgen zijn via internet via https://kerkdienstgemist.nl/…/689-Herv-Wijkgemeente…

Het Bergkerk Vocaal Ensemble zingt o.l.v. Cees-Willem van Vliet. Voorgangers zijn priester Victor Scheijde (Oud Kath Kerk), pastor Phil Jacobs (st Fr. Xaverius), dominee Jan van Baardwijk (Bergkerk) en stadsdominee Diederiek van Loo (de Zwaan), Alke Liebich (Johanneskerk)

De orde van dienst:

Tijd

(Woensdag) 19:30 - 21:00(GMT-11:00)

Start met typen en druk op Enter om te zoeken